E, MOJ ČAČE!

Koliko je vremena, batina, zdrave hrane i depilacije bilo potrebno Čaku Norisu da postane takozvana urbana legenda! To samo on zna ukoliko nije sasekao pamćenje jednim pogledom, razume se, oštrijim od sablje dimiskije. Samo on je uspeo da snimi toliko filmova da je matematika morala da prizna racionalni broj beskonačnog! Lemao bagru u ime naroda, osobito trećega sveta, ubio u njima ne samo boga nego i smrt. Samim tim Čak je zaštitio ljude od poniženja nazvanog penzija – niko nikada neće ostariti! Pa i ako se desi da neko klecne, Čak garantuje bezbednost u saobraćaju. Naime, alijansa snage tela i budističkog duha oslobađa nametnutu zavisnost od aviona, da ne govorimo o gradskom prevozu.

E, moj Čače! Toliko si nas zadužio, a mi tebi nijedan orden Svetog Save ili tako nešto… Bruka. Takvu bahatost si samo ti u stanju da prevaziđeš mišićima uma. Ili, postoji još neko?

Koliko god mi je teško da to (sebi) priznam, činjenica je da sam postala fan universalis ministra Vulina. Boli, ali istina je. On je Hudini domaće političke scene, a bojim se i šire. Nema šta taj večiti mladić darkerskog opredeljenja ne može da reši! I što je još važnije, on je uvek spreman, na usluzi, odgovara na sve pozive.

Zvali ga na kosijadu, valjda da se podsmehnu gradskom klincu ubeđeni da će da odlepi kad mu uvale kosu (alatku). Jer, bože moj, samo seljak ume da seče travu (i sada već pomalo zaboravljeni Čak). Kad ono, Vulin i kosi i vodu nosi! „Ništa meni nije teško!“ – poručuje, a što je najgore, sve što kaže on tako i misli.

Stigao Vulin na jedno od ko zna koliko i kada započetih gradilišta. Tamo sve stoji, tačnije propada, besni radnici čekaju i plate i posao. „Pa, kad će ovo već jednom da se završi, gospodine ministre?!“ Vulin časa ne časeći odgovara: „Radovi će biti gotovi onda kada budu gotovi.“ Zlobnici tvrde da je plagirao Čakovu rečenicu „Ako nije ovde, onda je na drugom mestu.“ Ja ne verujem. Univerzalni ministar Vulin je original po rođenju.

Nemoguće je ispratiti sve njegove bisere. Iskreno se nadam da je plaćen lični hroničar ovog ministra svih poslova. Bilo bi šteta da takav materijal propadne. Ipak, do sada najveće iskušenje za nekoga ko stiže da brine i o socijalnim pitanjima svakako je nedavni teroristički čin smanjenja penzija „zarad spasa Srbije“. Digla se raja, predmet stigao do Strazbura. On ništa. Jednoga dana se dostojanstvenim korakom uputio u dom za stara lica i ukratko, u svom stilu, razjasnio papazjaniju: „Ako je povećanje penzija zagarantovano ustavom, zašto bi se njihovo umanjenje kosilo sa tim istim ustavom? Nema potrebe.“

Nemam reči koliko mu se divim… Kakav Sofokle, Solomon, mlađe da ne pominjem. Jedino što me muči jeste strepnja da li je ovaj čovek shvaćen? Pre svega, da li ga čuju? Ne samo penzioneri koji nemaju para za slušne aparate nego i kolege iz skupštine obuzete čupanjem perja.

Vuline, uz tebe smo! I molimo te da što duže ostaneš sa nama. Ako te slučajno jednom penzionišu, jer u Srbiji svaki kvalitet strada, ostavi nam svoje reči. Napiši bar jednu knjigu i ti! Pa kad god nam je teško, a uvek je, otvaraćemo je nasumice – svaka tvoja izjava leči od realnosti.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

9 Comments

 1. Suzana
  ·

  E, moj Arijele,
  Nije cudo sto si fan takvog junaka, ali je on ipak sitna riba i radi ono sto mu se kaze. Zameni samo dva slova, pa ces dobiti naseg pravog Hudinija, najveceg kakvog smo ikad imali. Ko bi tako briljantno kao on sredio da se trazi smanjenje penzija za 25% pa onda, zbog svog “mekog srca” usrecio penzionere sa “samo” 10%? Pa onda, posto su mu iza ledja mangupi smestili desetostruko poskupljenje prevoza, nas spasitelj se isprsi i vrati na staru dzabaluka cenu. A tek kako je odbrusio tamo nekoj Kocijancicki i Devenportu, jos im usi bride. Majkl je posle molio da ga primi (ostalo je nepoznato zbog cega), ali smo saznali da su se njih dvojica slozili “da ce ova godina biti vazna”. Laknulo nam je. Imamo mi ko da nas brani.

  Reply
  1. Ariel
   ·

   Ne očajavajte – zauvek mi se urezao u pamćenje naslov te predstave. Naravno da imamo nekoga ko će uvek da nas brani – Valtera! Sve i da ga mi bagatelišemo – velika je Kina. Sve veća. Što se Srbijice tiče, ona se sada i zvanično iznajmljuje u svojstvu kulisa. Mada mi odavno znamo da je jedna tako lepa zemlja samo za film, ne za život…

   Reply
 2. dr deki
  ·

  chuck norris can speak french in russian.

  Reply
 3. Brankica
  ·

  Ništa novo…
  Kolektivno igramo žmurke sa stvarnošću i ljutimo se kad nas (s)nađe…

  Reply
  1. Ariel
   ·

   Ima novih Likova. Retko originalnih, ali eto, nađe se – niko niko kao on!:))

   Reply
  2. doli
   ·

   E moj Čače, biće kad bude! …

   Reply

 4. ·

  Sad je Sirbija na red da dobije neku medalju za propadanje njenog osiromašenog naroda…………………………………………

  Reply
  1. Ariel
   ·

   “Biće bolje, neko viče..”:)))))))

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.